Veelgestelde vragen

Doet Shonishin pijn?

Nee. Shonishin doet geen pijn. Er worden geen naalden gebruikt maar andere instrumentjes waarmee over de huid gerold, gestreken of getikt wordt. De kinderen ervaren het over het algemeen als zeer prettig en ontspannen zichtbaar.

Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts?

Nee. voor een Shonishin behandeling of acupunctuurbehandeling heeft u geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van de klacht en conditie van het kind. In het algemeen moeten er binnen 4 tot 6 behandelingen al verbeteringen te zien zijn.

Vanaf welke leeftijd kan je een kind laten behandelen?

Shonishin is een zachte behandelmethode en is veilig en zonder bijwerkingen. Daarom is Shonishin al geschikt voor heel kleine baby’s tot kinderen in de leeftijd van ongeveer 13 jaar. Maar ook voor zeer gevoelige volwassenen of ouderen is Shonishin een heel geschikte behandelmethode.

Zijn er bijwerkingen?

Nee, Shonishin is veilig en kent geen bijwerkingen welke het systeem van uw kind kunnen schaden.

Wordt Shonishin vergoed door mijn zorgverzekeraar? 

Ja. Acupunctuur en Shonishin worden door de meeste zorgverzekeraars vergoedt uit de aanvullende verzekering. Uw eigen risico wordt hierbij niet aangesproken. Een heel enkele zorgverzekeraar vergoedt helemaal geen acupunctuurbehandelingen. Check uw polisvoorwaarden of de vergoeding voor u van toepassing is.

 

acupunctuur kinderen indicaties kinderziekten aandoeningen bij kinderen acupunctuur en kinderen buikpijn oorpijn koorts hoesten slaapproblemen buikpijn buikkrampen obstipatie diarree add gedragsproblemen