Shonishin

Naamloos

Shonishin is een naaldloze acupunctuurtechniek die in de 17e eeuw in Japan is ontstaan en speciaal is ontwikkeld om kinderen en zeer gevoelige personen effectief, pijnloos en aangenaam te behandelen.

Kinderen hebben een andere behandelmethode nodig dan volwassenen. Ze zijn jong en volop in ontwikkeling en reageren sneller en gevoeliger op behandelingen. Daarnaast zijn ze vaak bang voor naalden en zijn ze veel actiever en beweeglijker. Shonishin is een unieke methode om jonge baby’s en kinderen te behandelen zonder te prikken of naalden te gebruiken. Er wordt met speciale Shonishin-instrumenten zachtjes over de huid, meridianen en acupunctuurpunten gerold, gestreken en getikt. Daarnaast worden er magneetpleistertjes op acupunctuurpunten geplakt ter ondersteuning van de behandeling en krijgen ouders vaak massagetips voor thuis mee. Aangezien kinderen sneller herstellen dan volwassen, hebben ze in verhouding minder en kortere behandelingen nodig.

Shonishin is een totaal veilige, heilzame methode en kent geen bijwerkingen welke het prille systeem van uw kind kunnen schaden. Shonishin kan ook prima naast reguliere medische behandelingen toegepast worden.

 

acupunctuur kinderen indicaties kinderziekten aandoeningen bij kinderen acupunctuur en kinderen buikpijn oorpijn koorts hoesten slaapproblemen buikpijn buikkrampen obstipatie diarree add gedragsproblemen